Přeskočit na obsah
 

  • Vítejte na nových stránkách Střední školy Bor.
  • Jídelníček najdete na pravé straně menu
  • Nabízíme pořádání rautů a firemních večírků v budově odborného výcviku
  • Vítáme nové a pokračující žáky ve školním roce 2017/2018, přejeme všem hodně úspěchů a vytrvalosti v jejich studiu v naší škole.

  • Pro uchazeče

Akce školy



Borská vařečka

Borská vařečka 2018 (8. ročník)

Dne 22. 5. 2018 se u nás ve škole uskutečnil 8. ročník odborné soutěže „Borská vařečka“.

Pro letošní rok jsme pozvali také zástupce sponzorů:

  • Makro – velkoobchod potravin
  • Jan Špilar – ryby, drůbež
  • TEN ART – dodavatel strojů do pekáren a cukráren
  • TS FOODS – dodavatel surovin pro do předškolních a školních jídelen
  • Střední škola Bor vyslovuje velký dík všem sponzorům za přímou podporu, věcné a materiální přispění. Vysoce si ceníme Vašeho kladného postoje k naší žádosti o sponzorství soutěže. Získané zdroje i věcné ceny jsme beze zbytku využili k odměňování všech studentů, kteří se soutěže zúčastnili. Všichni zúčastnění, učitelé i další přihlížející veřejnost, si velice příjemně užili celou soutěž, na čemž má nemalou zásluhu i Vaše firma.

    Ještě jednou děkujeme za poskytnutou podporu, která umožnila získání věcných darů pro studenty soutěže „Borská vařečka“. Uvědomujeme si, že bez Vaší pomoci by nebylo možné odměnit všechny studenty, kteří se soutěže zúčastnili. Přímo se tak Vaše firma podílí na profesním růstu, rozvoji kompetencí a zájmu o gastronomický obor, který je klíčový pro jejich profesní budoucnost. Doufáme, že nám zachováte přízeň i pro další roky.

    O soutěži:

    Z každé školy soutěžili dva žáci – jeden žák zpracovával gastronomické testy, křížovky, normování a kalkulaci, úkolem druhého žáka z družstva bylo uvařit vepřový závitek plněný dušený na smetaně a domácí nudle polo-široké jako přílohu. Všichni žáci praktické části soutěže měli stejné suroviny, stejné podmínky k vaření (o pracovní místo se losovalo). V degustační hodnotitelské komisi byli zástupci zúčastněných škol a zástupci sponzorů. Protože se degustační porce vydávaly anonymně (pod čísly), do poslední chvíle nikdo nevěděl, který z žáků nejlépe uvařil. Proto bylo pro nás velikým překvapením, že jsme zvítězili v praktické i teoretické části soutěže.

    Po vyhlášení celkových výsledků si žáci přebrali hodnotné ceny, na jejichž pořízení se podílely nejen sponzorské firmy, ale i naše škola.

    Všem zúčastněným žáků a jejich učitelům moc děkujeme za přípravu a účast v soutěži.



    Diplom - Daniela Chodlová


    Diplom - Dominik Rejžek


    Výsledky - Borská vařečka 2018


    Fota si můžete prohlédnout >ZDE<



    Plzeňský korbel 2018 - Soutěž o nejlepšího výčepního gastronomických škol

    Dne 11. 5. 2018 se žáci naší školy zúčastnili soutěže o nejlepšího výčepního. 12. regionální mistrovství proběhlo v nejstarší plzeňské pivnici U Salzmanů.

    Jednalo se hlavně o nácvik dovedností formou soutěže, byla to tedy zároveň vzdělávací akce pro žáky se zájmem o obor, kteří začínají pracovat v obsluze. V průběhu teoretické i praktické části bylo možné znalosti a vědomosti nejen prezentovat, ale zároveň získávat aktuální informace o produkci a čepování piva. Celou dobu byli přítomni garanti z Plzeňského Prazdroje, a.s., kteří žáky odborně vedli. Přínos soutěže byla především v přenesení nácviku klíčových dovedností z papíru ŠVP do praxe.

    Cílem při realizaci soutěže bylo povzbuzení a motivace žáků ke zvýšení odborné úrovně a profesionalitě při čepování piva. Hodnotící komise byla složena z odborníků v oboru – zástupců pivovaru a z praxe. Akce probíhala pod patronací společnosti Plzeňský Prazdroj a.s. Podmínkou účasti v soutěži byl pouze oděv pro odbornou praxi. Žáci obdrželi malou pozornost a diplomy. Během soutěže byla pro žáky a pedagogy uspořádána prohlídka restaurace a penzionu s odborným výkladem.

    Jsme přesvědčeni, že tato soutěž byla pro žáky velmi dobrou příležitostí pro prezentaci vědomostí i dovedností a výrazným způsobem přispěla k odbornému růstu nové generace výčepních.

    Našim žákům se na soutěži velice líbilo, byli úžasní a bohužel skončili těsně pod “bednou” na krásném 4. místě, jsme na ně moc pyšní.

    Fota si můžete prohlédnout >zde<


    Exkurze Plasy

    Název projektu: Podpora odborného vzdělávání v Plzeňském kraji

    Číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/0008356

    Dvoudenní exkurze: č. 1

    Termín: 27. a 28. dubna 2018

    Program exkurze::

    Pátek 27. 4. 2018

    Exkurze v závodě United Bakeries Plzeň, Koterovská 164 je vedoucí pekárenská skupina v České republice. Vznikla spojením dvou největších českých skupin Delta Pekárny a Odkolek. Skupinu tvoří třináct regionálních pekáren, rovnoměrně pokrývajících celé území ČR. Součástí exkurze byla beseda s managementem, bohatá ochutnávka výrobků a pestrá výslužka. Žákům velice chutnaly ještě teplé, z pece právě vyndané rohlíky a další druhy sladkého pečiva. Celou exkurzí nás provedla Ing. Marie Valentová, představitelka managementu pro kvalitu a bezpečnost potravin, které tímto ještě jednou děkujeme.

    Prohlídka klášteru Plasy pod správou NPÚ. Součástí prohlídky byla účast při besedě v klášterní knihovně. Další zajímavostí byla speciální prohlídka vedená průvodcem, kde si žáci vyzkoušeli interpretovat obsah a význam některých děl. Na základě společného zážitku se pokusili nahlédnout do výtvarného jazyka a motivů výtvarného umění. Pronikání „za rám obrazu“ zprostředkovalo žákům jejich představivost, jež jim zároveň umožnilo rozehrát některé zajímavé příběhy, které „za obrazem“ naleznou. To vše formou skupinové spolupráce, diskuse a hry. Hlavní prohlídkový okruh nás zavedl do vrcholně barokního konventu, což byla obytná budova mnichů. Výklad o historickém vývoji kláštera byl doprovázen informacemi o speciálním řešení základů budovy a vodním a vzdušném systému. Dalším výběrovým prohlídkovým okruhem byla trasa, která nás zavedla do budovy spojující část starého královského paláce, barokních sýpek, patrové gotické kaple sv. Václava a sv. Máří Magdalény, věže a hodinového stroje

    Den vzduchu – letecký den Plasy: Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton je největší leteckou show na západě Čech. Účastnili jsme se o víkendu 28. a 29. dubna na letišti aeroklubu Plasy. Pořadateli akce byly Agentura 4PRO s.r.o. a Aeroklub Plasy. Akce svým rozsahem hned v počátcích přerostla hranice regionu a stala se atraktivní pro lidi z mnoha míst celé ČR. Svojí obrovskou popularitu získala hlavně velmi atraktivním programem a přátelskou atmosférou. Svým kouzlem bezpochyby přispívá i prostředí a krajina, do které je letiště posazeno. Letecký program byl na velmi vysoké úrovni, o čemž svědčí i opakované účinkování armády ČR. V areálu je vše podřízeno tomu, aby se návštěvník cítil příjemně a uvolněně. Součástí jsou atrakce pro děti, lunapark, ale i klidová odpočinková zóna s prolézačkami, pískovištěm a lavičkami. Na vysoké úrovni byly stánky s občerstvením. Propracovaný byl i doprovodný program. Nejvíce nás zaujal průlet stíhacího letounu JAS-39 Gripen, který je právem nazýván „Králem českého nebe“. Hlavní hvězdou mezi letouny byl legendární MiG 15-UTI. Na letišti v Plasích ho předla společnost Czech Flying Legends z Hradec Králové. Jako poslední z celého programu se na nebi objevil vicemistr roku 2017 prestižních závodů Red Bull Air Race Martin Šonka s živým komentářem přímo z pilotní kabiny během show .

    Ubytování jsme měli zajištěno ve sportovním areálu „Berounka“ v Liblíně Pokoje byly 2 až 4 lůžkové, útulné. Jídlo nám velice chutnalo, personál byl přívětivý, usměvavý. Příjemné posezení nám nabídla venkovní terasa s přímým pohledem na obě hřiště s umělým povrchem. Užili jsme si spoustu sportovních aktivit, méně zdatní sportovci se věnovali stolním hrám až do pozdního večera.



    Fota si můžete prohlédnout >zde<

    Všem žákům i dospělým se na exkurzi moc líbilo, už se všichni těšíme na další!

    Zajišťování cateringu akce Setkání starostů okresu Tachov za účasti hejtmana Plzeňského kraje Bc. Josefa Bernarda

    Menu 19. 4. 2018


    Teplý bufet
    1. Minutkový hovězí guláš, domácí chléb
    2. Kuřecí smažené řízečky, bramborový salát
    3. Quinoa placičky s květákem, Robi – maso po sečuánsku
    4. Plněné smažené sójové plátky, Ratatouille
    5. Lišky na paprice, domácí nudle


    Studený bufet:
    1. Mini-chlebíčky šunkové
    2. Mini-chlebíčky sýrové
    3. Pečivové roládky plněné pochoutkovým salátem
    4. Pečivové roládky plněné vaječným krémem s výhonky řeřichy
    5. Játrová paštička s mandlemi a brusinkami
    6. Tvarohová loďka s pažitkou
    7. 3 druhy salátů podávané v etažérech (bramborový, fazolový, řecké tzatziki)

    Sladké:
    1. Mini-dortík piškotový s kokosem a ovocem
    2. Čokoládový trojhránek s ořechy a pařížskou šlehačkou
    3. Mini-větrníčky s vanilkovým krémem
    4. Tiramisu


    Fota si můžete prohlédnout >zde<


    Regionální kolo soutěže odborných dovedností žáků učebního oboru 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů


    Ve Střední škole, Bor, Plzeňská 231, dne 6. dubna 2018

    proběhlo regionální kolo soutěže odborných dovedností

    žáků učebního oboru 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů

    Do soutěže se zapojilo 16 soutěžících z 8 středních škol, kde se výše uvedený obor Opravář zemědělských strojů vyučuje:

    Střední škola, Bor, Plzeňská 231 – hostitelská škola

    Střední škola Horažďovice

    Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III

    Střední škola Kralovice

    Střední a základní škola Oselce

    Střední odborná škola a SOU Sušice

    Střední odborná škola a SOU Horšovský Týn

    SOU Blatná.

    Soutěžilo se na těchto pěti odborných pracovištích:

    Ruční zpracování kovů - zámečnická dovednost – výroba krabičky.

    Kovárna – zhotovení kotevního kroužku.

    Dílna montážní ch prací I. – vynětí a seřízení vstřikovače.

    Dílna montážních prací II. – nastavení polohy ozubených kol kuželového soukolí pomocí vymezovacích podložek.

    Odborná učebna autoškoly - zde se soutěžící podrobili teoretickému testu pro řidičské oprávnění skupiny C a rozpoznávání jednotlivých součástí motorových vozidel, zemědělských strojů a pomůcek pro jejich opravu.

    I když soutěž trvala dlouhých 8 hodin, byli soutěžící spokojeni s její organizací i náročností. Pro pedagogický doprovod žáků byl připraven zajímavý program - návštěva parku miniatur v nedalekých Mariánských Lázních.

    Výsledky soutěže a umístnění:


    1. Kapitán Roman – SŠ Bor, 456 bodů

    2. Fleischman Ondřej- SOŠ a SOU Sušice, 433 bodů

    3. Míča Jan – SOŠ a SOU Horšovský Týn, 432 bodů

    4. Filip Ondřej – SŠ Kralovice, 422 bodů

    5. Radek Hinterholzinger- SŠ Bor, 418 bodů

    Ostatní soutěžící pak měli již větší bodový odstup od této pětice.

    Těšíme se na shledání příští rok v Kralovicích při další soutěži odborných dovedností.

    Zástupce ředitelky SŠ Bor, Ing. Hrubý Jan

    Fota si můžete prohlédnout >zde<


    Vánoční Drážďany


    Dne 19. prosince 2017 se uskutečnil vánoční zájezd do Drážďan. Zájezdu se účastnilo 32 žáků střední školy v Boru. Autobus vyjížděl opět ze dvou nástupních míst, a to z Tachova a z Boru. Odjezd z Tachova byl v 6:00 hod. a z Boru následně v 6:30 hodin. Nástup žáků proběhl v pořádku, takže jsme mohli vyjet směr Drážďany. Cesta trvala cca. 4 hodiny, takže jsme asi v polovině cesty udělali přestávka, aby si žáci mohl dojít na toalety. Již během cesty do Drážďan nás paní Patricie seznamovala s historií, vývojem a tradicemi Drážďan. Kolem 11:00 hod. jsme dorazili na místo. Spolu s průvodkyní, paní Patricií Kraftovou, jsme kráčeli do centra Drážďan. Nejdříve jsme prošli Brühlsche Terrase, kde jsme se mohli přesvědčit, že tyto terasy jsou správně označovány jako balkon Evropy. Naskytl se nám nádherný výhled na Labe. Poté jsme postupovali k Semperoper kolem Hofkirche a následně do Zwingeru. Z důvodu malé časové dotace jsme nemohli navštívit žádné muzeum, vyskytující se ve Zwingeru. Po prohlédnutí vnější krásy Zwingeru jsme navštívili první vánoční trh. Tento trh byl zajímavý proto, že byl celý ve stylu středověkém. Už zde mohli žáci nasát tradiční vánoční náladu. Dále jsme se pomalými kroky přesunovali kolem Residenzschloss k nejvýznamnějšímu drážďanskému kostelu Frauenkirche. Zde byli žáci seznámeni s tragickou historii, spojenou právě s tímto kostelem. Následně jsme pokračovali na Altmark, kde se konají největší a nejznámější vánoční trhy. Zde žáci dostali rozchod, aby sami mohli poznávat typické vánoční delikatesy a nakoupit vánoční dárky. Mnozí žáci poté pokračovali také do irského obchodu Primark, který je známý širokým sortimentem oblečení za lidové ceny. Ve čtyři hodiny jsme se všichni opět sešli, abychom se vydali na cestu nazpět do České republiky. Cesta nazpět trvala opět cca. 4. hodiny a proběhla opět v půlce cesty pauza na toalety. Domů jsme dorazili po osmé hodině.

    Fota si můžete prohlédnout zde<

    Exkurze 7. ročník mezinárodního veletrhu gastronomie Výstaviště Praha - Letňany 6. 10. 2017

    Exkurze se zúčastnilo 23 žáků 1., 2. A 3. ročníku oboru Kuchař – číšník.

    V rámci mezinárodního veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017 proběhla soutěž KUCHAŘ ROKU 2017/2018 a celoevropské semifinále soutěže kuchařů Světové asociace kuchařů a cukrářů. Semifinále se zúčastnili kuchaři ze zemí EU. Celou soutěž konferovala herečka Markéta Hrubešová. Žáci mohli na velkých obrazovkách sledovat celý průběh přípravy pokrmů od předkrmu až k dezertu.

    Na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL se žáci seznámili s novými technologiemi pro gastronomii a vybavení pro hotely a restaurace, ale také s potravinami a nápoji a novými trendy v gastronomii. Ochutnali gurmánské speciality nových vůní a inspirativních chutí z celého světa jak v expozicích vystavovatelů, tak i na venkovní ploše na Street Food Festivalu. Na venkovním prostranství o rozloze 1500 m2 se představily kuchyně z Thajska, Maroka, Gruzie, Vietnamu, Japonska, Mexika a dalších zemí. Aktuální trendy pouličního stravování nabídly rozmanité chutě a vůně, které naši žáci ochutnali.

    Žáci byli dále přítomni u odborných soutěží:

    JUNIOR BEER COMPETITION – ŽATECKÝ PIVOVAR CUP 2017 – Junior Beer Competition - odborná soutěž juniorských pivních specialistů, kteří poměřili své síly v čepování piva Žateckého pivovaru a vědomostním testu.

    BAILEYS JUNIOR MISTR KÁVY FOR GASTRO & HOTEL 2017 - Junior Mistr Kávy - odborná soutěž juniorských baristů, jejichž úkolem bylo připravit ze značkové kávy precizní espresso, cappuccino a volný nápoj – koktejl s použitím Bailey´s.


    2
    Cesta do Prahy

    uvodni_foto
    Jízda metrem

    uvodni_foto
    Nákupy na veletrhu

    uvodni_foto
    Pojízdná prodejna

    uvodni_foto
    Přestávka na cestě


    Zajišťování celodenního stravování na letním táboře

    Vybraní žáci SŠ Bor oboru Kuchař číšník zajišťovali o prázdninách celodenní stravování na letním táboře Střela na Pivoni, který byl pořádán pod záštitou senátora za Chebsko a Tachovsko Mgr. Miroslava Nenutila.

    Žáci se museli přizpůsobit novým neočekávaným pracovním podmínkám. Na táboře pracovali bez pomoci svých učitelek. Museli se proto spolehnou na své dosavadní znalosti a dovednosti získané při odborném výcviku ve škole.
    K velkému překvapení žáků a k jejich velké radosti je na táboře navštívily učitelky odborného výcviku. Protože byli táborníci na celodenním výletě v Domažliccích, měli naši mladí kuchaři čas, aby si svoji návštěvu užili. Provedli své učitelky po okolí tábora a vypravili se i do přilehlé vesnice Pivoň. Na oplátku jim byla poskytnuta pomoc při loupání pytle brambor, aby byla včas připravena večeře pro navrátivší se táborníky.

    Pro naše žáky byla tato zkušenost na táboře velice přínosná, protože netušili, v jakých podmínkách budou stravování zajišťovat. Vyzkoušeli si, jaké to je připravovat různé pokrmy v nestandardních podmínkách.
    K potěšení všech se žáci SŠ Bor zhostili svých povinností na jedničku. Všem táborníkům chutnalo, pochvalu nad jejich prací vyjádřil i pan senátor s přáním, aby naši žáci zajišťovali tábotové stravování i v příštích letech.


    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1
    1

    Zajišťování cateringu při celostátním závodu v terénní lukostřelbě

    Na konci prázdnin zajišťovala naše škola pro velký úspěch již podruhé stravování pro účastníky celostátního závodu v lukostřelbě.
    Tato akce pro naši školu byla proti jiným výjimečná tím, že jsme byli požádáni zajistit stravovací služby uprostřed lesa.
    Zúčastnění lukostřelci byli velice překvapení kvalitou servisu, protože neočekávali v lese porcelán a teplé pokrmy. Připravili jsme si pro ně hovězí polévku s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi. Dále tradiční svíčkovou s knedlíkem, vyšli jsme vstříc i vegetariánským strávníkům v podobě zeleninového rizota se salátem z čerstvé řepy. Škola si touto službou vysloužila veliké poděkování, pochvalu a vážnost. Žáci si tak mohli vyzkoušet zcela netradiční způsob servisu pokrmů, přičemž vše zvládli na výbornou.
    Proto jsme Lukostřeleckému oddílu Tachov přislíbili zajištění stravování i při příštím závodu.


    1
    2
    1
    1

    Slavnostní zahájení školního roku 2017/18



    Dnes jsme v budově odborného výcviku přivítali nové žáky našich oborů -

    Kuchař - číšník, opravář zemědělských strojů a automechanik. Přejeme jim mnoho úspěchů ve studiu na naší škole.


    zahajeni

    festival_sportu

    festival_sportu

    festival_sportu

    festival_sportu


    Dne 22.11. se v SŠ Bor konal již 2. projektový den "Vzpoura úrazům"

    Projekt Všeobecné zdravotní pojišťovny VZPoura úrazům je zaměřen na prevenci úrazů a nehod u dětí a mladistvých. Jeho hlavním cílem je informovat děti a studenty o tom, jak úrazům a jejich následkům účinně předcházet.

    Projekt je realizován ve spolupráci s hendikepovanými pracovníky VZP ČR, kteří se prostřednictvím organizovaných besed na mateřských, základních a středních školách snaží dětem problematiku úrazů přiblížit, upozornit je na rizikovost určitých životních situací a naučit je, jak lze vhodnými preventivními opatřeními tato rizika omezit na minimum.

    Právě hendikepovaní lidé z vlastní zkušenosti vědí, jaké je to žít s trvalými následky po úrazu a dokážou děti a studenty motivovat k zodpovědné péči o vlastní zdraví a zdraví lidí v jejich okolí. Svou činností v rámci projektu tak přispívají k tomu, aby nepřibývalo dětí, jež v důsledku úrazu žijí s celoživotním postižením.


    eu

    Soutěž v dovednosti žáků

    Žáci naší školy Josef Řežábek a Patrik Vladař se zúčastnili každoročně pořádané soutěže odborných dovedností žáků oboru 41-55-H/01, kde mezi konkurenčními středními  školami obsadili krásné 2. místo. Rádi bychom touto cestou žákům poděkovali za vzornou reprezentaci školy.

    soutez1
    soutez2
    soutez1

    Technika má zlaté dno


    19. října jsme se společně se žáky ZŠ Bor zúčastnili soutěže, kterou pořádal zřizovatel naší školy Plzeňský kraj „Technika má zlaté dno“ a obsadili výborné 3. místo.
    Naším úkolem bylo z předložených stavebnic Merkur a Boffin postavit mechanickou sestavu jednoduchého funkčního pracovního stroje na elektrický pohon s elektronickou regulací.
    Soutěž jsme si užili, i přes menší technický problém stavebnice, bylo skvělé pracovat v týmu a postavit fungující stroj.

    Josef Knápek a Jakub Hepner, žáci SŠ Bor

    1
    2
    3
    4

    eu

    Adaptačně environmentální kurz na Šumavě

    Žáci SŠ Bor se zúčastnili adaptačně environmentálního kurzu na Šumavě. Kurz byl zaměřen na seznámení ve skupině, utvrzování rolí v kolektivu a samozřejmě na utváření pozitivního vztahu k přírodě. Kurz začal v pátek 9. 10. 2015, kdy byli žáci rozděleni do tří aut a poté jsme vyrazili vstříc Šumavě. K hotelu Malá Paříž jsme dorazili kolem páté hodiny. Po příjezdu se žáci ubytovali a čekala nás menší túra na Špičák. Na vrchol Špičáku jsme bohužel nevylezli, protože žáci se rozutekli po lese a začali sbírat houby. Po procházce nás čekala nejen večeře, ale především seznámení s programem celého kurzu a stanovení jeho pravidel. Hlavním cílem všech aktivit bylo vytvořit jednotnou skupinu žáků. Aktivity probíhaly až do devíti hodin večerních, a poté čekalo žáky osobní volno a večerka v deset hodin.

    Druhý den jsme hned po snídani vyrazili na větší túru (o délce kolem 10km) k Čertovu jezeru. Žáci během cesty poznávali nejen okolí, ale také se seznamovali s různými druhy místní flóry a fauny. Po návratu jsme snědli výborný připravený oběd a ulehli jsme k zaslouženému odpočinku. Přes náročnost túry jsme se rychle zregenerovali a žáci si propůjčili hřiště, kde si zahráli fotbal. Zúčastnily se dokonce i dívky, které statečně bránily v branách. Po fotbale následoval opět krátký odpočinek a vzhledem k fyzicky náročným aktivitám, jsme další čas vyplnili dalšími seznamovacími a sociálně psychologickými hrami. Tyto aktivity pokračovaly až do večeře. Po večeři jsme společně zhodnotili celý den a večer jsme uzavřeli dalšími společenskými hrami.

    Druhý den po snídani nás čekalo uklízení útulných pokojů a loučení se Šumavou, odkud se nám vůbec nechtělo. Abychom si tedy ještě prodloužili pěkný zážitek, zastavili jsme se na zpáteční cestě domů na zřícenině hradu Rýzmberk.

    Kurz se všem velmi líbil a domnívám se, že mnoho žáků by si víkend klidně prodloužili o několik dalších dnů.

    Mgr. Kristýna Irchová

    Fota z akce













    Exkurze Paříž


     
     

    Copyright © Střední škola Bor
    Všechna práva vyhrazena
    Developed by HošekNET